floraria irisCredit fotografii © Tudor PetrescuKaptura de Aer a găzduit o demonstrație spectaculoasă care a îmbinat perfect designul floral cu cel de obiect. Bazându-se pe unul din primele obiecte ale brandului, Foret Etrange, floristul Nicu Bocancea a realizat 7 instalatii florale avangardiste, in prezenta a peste 100 de participanti.

 

Kaptura de Aer este un brand romanesc axat pe designul de obiect si lansat in 2013 de catre Cristina Enuța și Veronica Olariu, amandoua cu un background solid în arhitectură. Cele doua fete au reușit să provoace din nou iubitorii de design si nu numai, printr-un eveniment cu totul special: ”When Floral Design Meets Product Design”.

A fost un eveniment care și-a propus să integreze exuberanța florilor în designul și arhitectura contemporană printr-un happening cufundat în prospețimea și parfumul plantelor. Practic a fost o demonstrație de arta oferita  de designerul florist Nicu Bocancea (floraria Iris) ale carui creatii au fost publicate de doua ori consecutiv in „International Floral Art”, un catalog de referință pentru floriștii de pe întreg mapamondul.

In cadrul evenimentului, el a realizat pas cu pas 7 aranjamente florale scenografice avand ca si punct de plecare versatilitatea obiectului Foret Etrange. Acesta este compus dintr-o calotă sferică din lemn masiv de stejar si o serie de eprubete, care permit nenumarate experimente, cu fiecare dintre ele suportul fiind intr-o permanenta reasezare.

vas_decorativ_flori

Vaza decorativă Forêt Étrange poate fi cumpărată online, pe www.designyourcorner.com

Demonstrața a avut loc în prezența a peste 100 de persoane, într-un spațiu perfect pentru astfel de proiecte creative: Cafeteria Urban Spaces – Str. Dogarilor nr. 26-30. Evenimentul a fost, de altfel, parte integranta a Romanian Design Week 2015. Acest festival al designului a cuprins o serie de expoziţii şi de proiecte tematice, dedicate in intregime designerilor români, fie că este vorba despre arhitectură, design de interior, modă, design de obiect sau de grafică si ilustrație.

nicu bocancea

aranjament floraria iris

aranjament_floral4

vaza foret etrange

aranjament floral iris

vaza foret etrange

eveniment floral design

vaza lemn

aranjament floraria iris

kaptura de aer