expozitie_diploma2018_1Din seria lucrurilor bune care care se intampla in Bucuresti a fost si recent incheiata expozitie "Diploma 2018", dedicata in totalitate tinerei generatii din industriile creative.

Festivalul "Diploma 2018", ajuns deja la cea de-a cincea editie, este un proiect initiat de The Institute si sustinut de Unicredit Bank, care anul acesta a reunit sub aceeasi umbrela un board creativ de 40 nume cunoscute din arhitectura, urbanism, fashion, design de obiect dar si antreprenori in domeniul artelor si al designului. Ei au avut dificila misiune de a selecta o serie de lucrari ale tinerilor absolventi din facultatile de profil.

Mai mult decat o expozitie, "Diploma 2018" a reusit sa aduca in fata publicului opere manifest din toate zonele creative care trateaza teme de actualitate ale societatii contemporane. Fie ca vorbim despre relatia omului cu tehnologia si felul in care acesta s-a transformat sub influenta ei, framantarile interioare ale fiecaruia dintre noi, cautarea sinelui, angoasele omului modern sau mostenirea unui trecut comunist care nici pana azi nu si-a inchis ranile, toate aceste elemente au compus editia a cincea a acestei expozitii.

Nu sunt insa de ignorat nici proiectele cu influenta sociala care fac apel la libertatea de exprimare a noastra, a tuturor, surprinse in nuante ironice sau cele culturale. Din ultima categoria a facut parte si expozitia inspirata din elemente nationale reinterpretate cu ocazia Centenarului Marii Uniri din 1918.

Ceea ce insa ne-a placut cel mai tare la festivalul gazduit de Casa Dacia a fost diversitatea, explozia de culori si de idei prezente, ancorarea in actual si mesajul transmis. Acela ca arta, in orice forma a sa are puterea de a conceptualiza idei abstracte si de a regenera o societate prin educatie si speranta.

Mai jos cateva imagini cu proiectele noastre preferate:

expozitie_diploma2018_2

expozitie diploma 2018

expozitie diploma 2018

expozitie diploma 2018

expozitie diploma 2018

expozitie diploma 2018

expozitie diploma 2018

UMBRA. LUCRARE SEMNATA ANDREEA BADRAGAN. Umbra este o lucrare despre cea mai ascunsa latura a personalitatii noastre, care iese la suprafata cand dam jos mastile sociale si pe care incercam sa o ascundem nu doar de ceilalti, ci si de noi insine.

expozitie_diploma2018_1

#ANTROPO-CIBERNETICUS: lucrare care isi doreste sa aduca in prim plan un alter ego al omului contemporan a carui existenta pare subjugata de influenta tehnologiei.

expozitie_diploma2018_9

expozitie diploma 2018

expozitie diploma 2018

Photo credits: Roald Aron