romanian design week

Hanul Gabroveni a găzduit în perioada 15-24 cea mai importantă manifestare pentru iubitorii designului: Romanian Design Week. A fost prima ediție cu participare internațională, care a inclus expozanți din Olanda, Austria, Cehia, Suedia, Danemarca și Finlanda.

 

Romanian Design Week,  cea mai importantă manifestare de design, cel mai mare eveniment al iubitorilor de lifestyle și creativitate și-a închis porțile duminică, 24 mai. Au fost 10 zile de evenimente, conferințe și expoziții tematice care au atras atenția prin autenticitate și actualitatea temelor aduse in discuție. Două dintre ele, “Floral Architectures. When product design meets floral design” și “RE-compus” au fost prezentate pe larg și pe www.designyourcorner.com.

Expoziția centrală a beneficat în 2015 de un spațiu pe măsura evenimentului și de asemenea, în premieră, de participanți internaționali. Astfel, Olanda a fost prima ţară invitată la Romanian Design Week, cu sprijinul Ambasadei de la Bucureşti. Ei i s-au adăugat alte cinci țări – Austria, Cehia, Suedia, Danemarca și Finlanda. Hanul Gabroveni, gazda ediției 2015, a constituit setup-ul perfect pentru genul acesta de evenimente, fiind o clădire emblematică pentru centrul istoric al Bucureștiului și în același timp un adevărat monument arhitectural.

Romanian Design Week, un concept marca The Institute este primul proiect dedicat în întregime designului românesc și se adresează anual atât publicului larg, cât și profesioniștilor din domeniu.  Anul acesta a fost a treia ediție, și poate cea mai spectaculoasă de până acum. A inclus peste 150 creații ale designerilor români, fie că vorbim despre proiecte de arhitectură, design interior și urbanism, grafică și ilustrație, design de obiect sau fashion. Acestea au reprezentat  de fapt cele mai bune proiecte apărute de la ultima ediție, cu potențial de a ajunge lucrări de referință în peisajul autohton de design și nu numai.

Designyourcorner.com vă prezintă mai jos o galerie foto cu câteva selecții din cadrul Romanian Design Week 2015!

set ceainic

Set de ceai "Blanc Crenguțe" by Oana Stoica Ceramics, vas Chamotte by Ruxi Sacaliș

corp iluminat hartie

bec suspendat

 Lampă suspendată N by RIZI Design

scara interioara fier forjat

hanul gabroveni

jucarii copii

Păpuși by Abbit + Bear

solnite masa

Set solnițe by Ubikubi

tabureti lemn

S3 tabureți și măsuță by Alexandru Ioniță & Octavian Bădescu (prin DIZAINĂR)

expozitie romanian design week

Bibliotecă modulară N by RIZI Design, scaun N by RIZI Design, tabureți si scaun Prototip Studio, Muffin Top Chair by Adrian Balcau (de la stânga la dreapta)

vaze decorative ceramica

noptiera unbutton collection

Noptieră Unbutton Collection by Cristina Bulat, lampă de birou N by Rizi Design

cuier copac

Credit fotografii © Design Your Corner