strada dogarilor

Arhitectul Ciprian Manda, creatorul produselor Silva Artis, a reușit și o amenjare spectaculoasă a unui apartament situat în apropierea Pieței Romane.

 

Amenajarea apartamentului este plină de creativitate, iar rezultatul final a fost unul deosebit, care a mulțumit pe deplin clienții. Ca proiectare, a început în aprilie 2013 şi, practic, execuţia a mers în paralel cu lucrul la planuri, după cum ne-a declarat Ciprian Manda.

Designyourcorner: La realizarea proiectului au contribuit mai multe echipe. ”Echipele de execuție au fost cea de la Silva Artis si echipa domnului Constantin Popescu, care s-a ocupat de coordonarea execuţiei finisajelor mai delicate. Lucrările s-au încheiat aproximativ după un an, luând în calcul şi execuţia mobilierului - atât cel marca Silva Artis, respectiv blatul de bucătărie, bancheta centrală, placarea scării şi placarea interioară cu lemn a băii -, cât şi restul corpurilor de bucătărie si biroul. Acestea au fost realizate cu firma  AdorMobila, din Braşov”, a detaliat Ciprian.

El a adăugat că ”o parte din lucrările interioare au fost realizate cu antreprenorul general al proiectului din Complexul Dogarilor, ceea ce a impus un ritm oarecum mai lent al lucrărilor”. Ciprian a mai precizat că ”elementele generatoare ale amenajării au fost recunoaşterea potenţialului spaţiului existent şi concentrarea pe material, textură şi lumină, atât naturală, cât şi artificială”.

Designyourcorner: Partea cea mai dificilă pentru Ciprian a fost cea de început, până a găsit, împreună cu clienţii, formula potrivită. ”Am încercat mai multe variante. Dar cel mai mult ne-a ajutat găsirea materialului ce a imprimat mare parte din imaginea finală. Mă refer la placarea de lemn vechi. A contat foarte mult şi aplecarea către detaliul bine executat, lucru înţeles foarte bine de echipele ce au lucrat aici.”, a încheiat Manda.

Ciprian Manda are 33 ani și a absolvit Institutul de Arhitectură în 2006. Este creatorul produselor Silva Artis, iar începând cu anul 2010 şi-a înfiinţat propriul birou de arhitectură.

urban spaces dogarilor

Au fost mai mulţi factori ce au dus la imaginea finală a apartamentului. În primul rand spaţiul existent, cu structura de beton şi cu deschiderea mare la exterior, pe care am încercat să o pastrez şi să o amplific prin folosirea multor elemente orizontale. Totul, în paralel cu dorinţa clienţilor pentru obţinerea unei atmosfere de tip spaţiu reconvertit, loft”

Ciprian Manda

dogarilor_residence_3

PIESA DE REZISTENȚĂ.  Blatul negru reprezintă piesa de rezistenţă a zonei bucătăriei. Realizarea lui de către Silva Artis a durat aproximativ 3 săptămâni.

blat bucatarie lemn masiv

DINAMISM. Blatul de bucătărie a fost gândit bazându-se pe o consolă destul de pronunţată. Acest lucru ajută la amplificarea senzaţiei de spaţiu, dându-i şi o notă de dinamism.

insula bucatarie

STEJAR ARS. Blatul de bucătărie este realizat din stejar, ars superficial şi finisat cu un strat protectiv din răşină epoxidică.

bacatarie open space

Amenajare: BIROU ȘI BUCĂTĂRIE. Corpurile mobilei de bucătărie, cât și biroul au fost realizate cu firma  AdorMobila, din Braşov. Blatul este conceput și lucrat de Silva Artis.

bucatarie deschisa

PLACARE LEMN VECHI. Mobilierul de bucătărie are fronturile din panouri de lemn vechi, acestea încadrând perfect zona din jurul blatului de bucătărie.

urban space dogarilor

ELEMENT DE LEGĂTURĂ. Datorită materialului folosit, mobilierul de bucătărie formează un corp comun, cel puţin vizual, cu placarea peretelui cu scara, constituind unul din factorii de legătură pentru toată amenajarea.

idei living

METAL RUGINIT. Scara interioară este realizată din metal, păstrat în starea sa naturală, adică ruginit. Acesta este acoperit, totuşi, de un strat transparent de lac.

model scara interioara

FĂRĂ BALUSTRADĂ. Scara interioară are latura către living, dar fără vang sau balustradă. Totul pe considerentul păstrării unei imagini cât mai aerisite a spaţiului.

scara interioara lemn masiv

LEMN ARS DE STEJAR. Pentru confort şi pentru realizarea unei legături cu restul interiorului, treptele sunt realizate din lemn ars de stejar, ceea ce îi conferă o textură mai pronunţată.

living urban spaces

MASCĂ. Tot din lemn ars este realizată şi bancheta amplasată central, ce ţine rol de mască pentru un radiator.

complex urban spaces

SISTEMUL DE ILUMINAT. Lumina artificială a apartamentului este oferită atât de corpuri tip obiect, cât şi din iluminat de suprafaţă, tip scafă luminoasă.

canapea living

SUBLINIERI INTERIOARE. Rolul obiectelor de iluminat este de a anima spaţiul, prin sublinierea anumitor elemente interioare – fie ele textura betonului sau consolele lungi.

baie industriala

AMPLIFICARE SPAȚIU.  În baie, s-a optat placarea integrală a peretelui opus intrării cu oglindă, vizual practic dublându-se volumul interior. De asemenea, maşina de spălat şi de uscat au fost mascate în cadrul unui dulap metalic, ce preia şi maschează panta scării. Pentru a ''încălzi'' rezultatul final, zona de duş a fost placată cu gratar din lemn de stejar, ce continuă apoi armonios şi pe tavan şi pe peretele opus.

Credit fotografii: © Aliona Danilescu / Niculaie Stoleriu

Citește și:

DESIGNYOURCORNER: AMENAJARE APARTAMENT CU O ÎMBINARE SPECTACULOASĂ ÎNTRE LEMN MASIV, BETON APARENT ȘI METAL

DESIGNYOURCORNER: DUPLEX LUMINOS ÎN NUANȚE CALDE, CU ACCENT PE DECORAȚIUNI ȘI ARANJAMENTE PERSONALIZATE