masute scandinave living roomSuprafața desfășurată relativ redusă a constituit una dintre principalele provocări ale arhitecților de la Outbox Studio pentru amenajarea de față. Este vorba de 150 mp împărțiți între partner, etaj și mansardă într-o locuință din Pipera, care ar trebui să acomodeze în mod eficient multiple spații pentru diversele preocupări ale membrilor familiei. Din fericire, clienții au știut destul de bine ce își doresc astfel încât conceptul s-a conturat destul de ușor, respectând nevoile actuale ale familiei. 

 

"Provocarea cea mai mare a fost zona de zi, unde a trebuit să acomodăm living-ul, dining-ul, cât și un birou de zi, într-o asemenea manieră încât toate zonele să comunice eficient și indiferent de preocupări, fiecare membru al familiei să își poată desfășura activitatea."

arhitect Petru Darida, Outbox Studio

Amenajarea de față nu prezintă o cromatică predominantă. Emană însă o atmosferă caldă, primitoare, fiind rezultatul unui mix între diverse culori, materiale și texturi. Lemnul reprezintă totuși tendința predominantă, de la parchetul triplustratificat până la obiectele de mobilier din stejar masiv sau furniruit precum blaturile de bucătărie și baie, scara interioară, măsuțele de cafea sau corpurile de depozitare. Majoritatea pieselor de mobilier au fost realizate la comandă, scopul principal fiind mobilarea cât mai funcțională a spațiilor.

Peretele alb de cărămidă și corpurile de iluminat împreună cu celelalte confecții metalice dau apartamentului un ușor aer industrial, care a fost pe placul beneficiarilor. Pe lângă faptul că se leagă bine de restul amenajării, corpurile de iluminat sunt ajustabile pe mai multe direcții și astfel pot schimba feeling-ul din apartament prin diverse orientări și combinații de lumină.

caramida alba living

LIVING MULTIFUNCȚIONAL. Zona de zi este ingenios compartimentată între living, concentrat pe zona din jurul televizorului, un mic spațiu de lucru în spatele canapelei și un mic loc de luat masa. Nuanțele pastelate, măsuțele simple din lemn, pernele confortabile crează împreună senzația de familiaritate și căldură.

spatiu de lucru in living

SPAȚIU DE LUCRU. Livingul acomodează și un mic spațiu de lucru astfel încât toți membrii familiei își pot desfășura în mod independent preocupările.

zona dining

PERETE DIN CĂRĂMIDĂ ALBĂ. Peretele din dreptul locului de luat masa este placat cu cărămidă vopsită în alb și decorat cu tablouri înrămate de diferite dimensiuni.

bucatarie alba open space

BUCĂTĂRIE OPEN SPACE. Bucătăria este amenajată cât mai funcțional, iar corpul de iluminat este același model cu cel din living, dând o tentă ușor industrială în contrast cu căldura emanată de blatul de lemn.

scara interioara lemn

SCARĂ INTERIOARĂ DIN LEMN MASIV. Scara interioară este un excepțional exemplu de pardoseală din parchet triplustratificat (stejar afumat).

dormitor matrimonial

DORMITORUL MATRIMONIAL. Este dominat de nuanțe contrastante, dar în același timp liniștitoare și o mix de materiale textile care dau acel aer cozy.

fotoliu galben dormitor

FOTOLIU GALBEN. Fotoliul galben din dormitor reprezintă elementul de accent, cu rol funcțional în același timp dovadă fiind lampa de citit din proximitatea lui.

camera muzica

CAMERĂ RELAXARE. Este o cameră decorată destul de sobru d.p.d.v cromatic, lăsând loc unei pianine și a diverselor obiecte legate pasiunea proprietarilor: muzica.

dormitor albastru copil

DORMITOR ÎN NUANȚE DE BLEU. Dormitorul copilului este amenajat în nuanțe liniștitoare de bleu.

camera mansardata copii

DORMITOR MANSARDAT. Întreaga cameră este de fapt un spațiu dedicat copiilor și compus dintr-o multitudine de etajere realizate la comandă pentru jucării.

baie copil

BAIE MANSARDĂ. Finisajele din baia de la mansardă au fost alese în ideea că trebuie să placă și acum, unei fetițe de 10 ani și atunci când fetița va ajunge la vârsta adolescenței.