living modern
Design Your Corner vă propune o nouă amenjare spectaculoasă din care puteți să vă inspirați. Este vorba de un apartament de 90 de mp, cu un spațiu generos, bine compartimentat.  Arhitectul Petru Darida și echipa sa de la Outbox Studio au ales pentru zona de zi un concept open space care cuprinde bucătăria, zona de living, dezvoltată în jurul canapelei și zona de dining. Separat sunt cele două dormitoare, fiecare cu baie proprie. 

Apartamentul are și două balcoane generoase. Unul se accesează din living, celălalt din dining și dintr-unul din dormitoare. Ambele sunt închise, făcând parte și ele din planul amenajării realizat de arhitecții Outbox Studio. Cel legat de living a devenit un mic lounge, unde se poate bea o cafea dimineața, la micul dejun sau poate fi un fel de fumoar la o petrecere. Balconul secundar a rămas un spațiu pentru depozitare sau pentru un uscător de haine.

”Încă de la început, proprietarii și-au manifestat preferințele pentru stilul scandinav, cu accente retro. Ideea a fost să deschidem zona de zi și să dăm o senzație de open-space întregului apartament, păstrând cele două dormitoare ca zone cu un plus de intimitate”

Petru Darida, arhitect Outbox Studio

Petru Darida descrie  modul cum a reușit să ofere proprietarilor sentimentul și senzația de intimitate: "Bucătăria deschisă ne-a ajutat foarte mult în demersul nostru. În plus, am deschis diningul, care era parțial închis, cu o compartimentare din gips-carton și am amenajat balconul livingului de o așa manieră încât să dea senzația unei continuări naturale a spațiului din living. S-a pus accent, în același timp,  pe maximizarea spațiului de depozitare, dar fără să lăsăm impresia de <<aglomerare>>".

3 luni a durat amenajarea apartamentului de față. Echipa de arhitecți Outbox Studio a apelat pentru mobilier și la obiecte realizate de designeri români, unele dintre ele putând fi comandate și de pe www.designyourcorner.com.

Stilul scandinav

Conceptul scandinav, un stil din ce în ce mai popular în România, apare în toate detaliile apartamentului. De la cromatica în diverse tonalități de gri cu mici accente de galben (zona living-dining) până la placajul de cărămidă aparentă albă din ipsos. Majoritatea pieselor de mobilier și accesoriile sunt de asemenea specifice acestui stil: măsuțele de cafea marca Bloomingville, pernele de canapea cu forme geometrice, fotoliul accent din living, sau frigiderul de la Gorenje cu aspect retro care oferă un strop de culoare sunt doar câteva elemente care merită amintite.

Puteți admira mai jos un tur de 360 de grade în imagini a amenajării realizată de echipa Outbox Studio.

tablouri inramate pe perete

PLACAJ DIN CĂRĂMIDĂ ALBĂ. Peretele din cărămidă aparentă a fost realizat din ipsos. El dă un aer ușor retro întregului apartament.

living modern

ZONĂ DE ZI OPEN SPACE. Bucătăria, zona de dining și living-ul comunică toate între ele formând o zonă de zi deschisă. Totul este gândit pentru a contribui la fluidizarea spațiului.

lampa suspendata roca living

CANDELABRU CARIOCA. Este un corp de iluminat nonconformist, format din 8 abajururi Roca. El a fost ales de arhitecții de la Outbox Studio ținând cont de textura abajururilor, de combinația de griuri și negru, dar și de accentele de galben care se leagă foarte bine în compoziția cromatică. Carioca poate fi achiziționat direct de pe site-ul nostru!

fotoliu galben living

MICI ACCENTE DE GALBEN. Cromatica predominantă este o combinație între alb, diverse tonalități de gri și culoarea lemnului, cu mici accente galbene, precum fotoliul din imagine.

detaliu biblioteca living

COMPARTIMENTARE ASIMETRICĂ.  În cadrul întregii amenajări s-a pus accent pe maximizarea spațiului de depozitare, dar fără a se lăsa impresia de “aglomerare” sau de simetrie perfectă.

dining modern harta lumii

PLACAJ DIN PLUTĂ CU MAPAMONDUL. Totul a pornit de la ideea că beneficiarei apartamentului îi place foarte mult să călătorească. Ideea de plută îți permite să înfigi în ea pin-uri și astfel poți să îți faci un fel de pinboard real cu amintiri din toate călătoriile. De execuție s-au ocupat chiar arhitecții Outbox Studio: ei au vectorizat o poză cu mapamondul, au tăiat-o la laser și au lipit-o pe perete.

amenajare zona luat masa

MIXT DE TEXTURI. Textura plutei merge foarte bine cu lemnul mesei de dining și cu consola prinsă pe peretele opus. De asemenea, mixul interesant de texturi este completat și de tencuiala decorativă a peretelui care imită betonul dând o tentă retro spațiului.

taburet stejar masiv silva artis

TABURET LEMN MASIV. Taburetul din lemn masiv atrage atenția prin pattern-ul natural nefinisat al lemnului. Și acesta poate fi achiziționat direct de pe site-ul nostru aici.

amenajare dormitor

 

amenajare baie

SPAȚIALITATE. Datorită dimensiunilor foarte reduse ale băilor, s-a ales un model de faianță simplă albă pentru a da senzația de spațialitate.