magazin hotstepper

 Piață în aer liber sau magazin de pantofi? Asemănarea dintre fructe, legume și pantofi pare, la prima vedere, imposibilă. Pentru creativitatea lui Omid Ghannadi nu a fost. Plin de energie și de originalitate, Omid a reușit să realizeze una dintre cele mai de efect amenajări a unui spațiu comercial din ultimul timp.

 

“Am încercat să creez un spațiu în care produsul să își facă prezența din plin. Expunerea în număr mare de produse este unul din punctele importante ale proiectului ca şi element de design. Am plecat de la ideea de tarabe din piețele de fructe, elementul distinctiv în cadrul amenajării de fața fiind inspirat din expunerea excesivă a fructelor în cutii. Ideea era să expunem o varietate mare de produse pe acelaşi perete, simultan cu a le prezenta şi individual, aşa s-a născut ideea de cutii”, explică Omid.

Întrebat despre diferențele dintre spațiile comerciale şi cele rezidențiale în materie de design interior,  Omid consideră că cele două segmente au la bază concepte diferite. În afara faptului că termenele de execuții sunt total diferite, există și multe alte diferențe de gândire la proiectare.

“La un spațiu comercial încerci să scoți în evidență produsul și să îl avantajezi, în timp ce la amenajările rezidențiale provocarea constă în a găsi un echilibru între confort și estetic. Ca și părere personală, consider că din punct de vedere artistic, proiectele comerciale îți oferă mai multă flexibilitate”, a explicat Omid Ghannadi. 

magazin pantofi hotstepper

“Întregul concept al amenajării se învârte în jurul pantofilor, de diferite modele si culori, dar expuși în același spațiu, unul lângă celălalt, astfel încât privitorul să se bucure de cât mai multe. Acest lucru se reflectă și în mixul de materiale folosit. Cu toate acestea, rezultatul final a fost unul chiar cursiv, motivul fiind și suportul extraordinar al clienților.”

                                                                                      Arh. Omid Ghannadi

                                                                                   

standuri pantofi

MIX DE ELEMENTE ÎNTR-UN SPAȚIU SURPRINZĂTOR. Multitudinea de elemente prezente, de la standurile de expunere a pantofilor pâna la beculețele ce practic îmbracă tavanul, creează o atmosferă efervescentă, ce scoate din anonimat magazinul.

aranjament pantofi

STANDURI DE PANTOFI NECONVENȚIONALE. Standurile de pantofi au fost inspirate de ladițele cu fructe și suprind prin combinația inedită între scândura de lemn și structura metalică sub forma unor țevi de apă, pe care sunt sprijinite ghivece cu plante.

iluminat accent pantofi

ILUMINAT DE ACCENT. Spoturile care vin montate pe structura de metal completează iluminatul ambiental și au rolul de a evidenția anumite produse astfel încât să atragă atenția clientului.

design interior industrial

COUNTER DIN TABLĂ PERFORATĂ. La fel ca și restul mobilierului, counter-ul din tablă perforată și iluminat la baza inferioară, a fost gândit special pentru acest spațiu.

perete sticla decorativ

PERETE DE STICLĂ COLORAT. Peretele frontal surprinde prin explozia de culoare, senzație accentuată de sistemul de iluminat indirect, aflat în spatele bucăților de sticlă.

vopsea decorativa tabla scris

VOPSEA CU TEXTURĂ TIP TABLĂ DE SCRIS. Niciun element nu a fost lăsat la voia întâmplării astfel încât ușa din spatele counter-ului este personalizată cu mesaje haioase, în acest scop fiind folosită vopseaua tip tablă de scris.

oglinda retro

OGLINDĂ DECORATIVĂ ÎN NUANȚE PASTELATE. În afara funcționalității, oglinda retro sprijinită de perete are și un puternic rol decorativ, ieșind în evidență prin delicatețea nuanțelor pastelate.

iluminat industrial

ELEMENTE INDUSTRIALE. Corpurile de iluminat  industriale din tablă nu fac decât să completeze atmosfera de piață stradală, ce stă la baza întregului concept de amenajare.

fatada istorica bucuresti

FAȚADĂ ISTORICĂ. Conservarea fațadei istorice a clădirii completeză armonios imaginea întregului proiect, dându-i un farmec aparte.

Credit fotografii © Omid Ghannadi

Citește și:

DESIGNYOURCORNER: BARUL GARĂ CARE TE CUCEREȘTE PRIN AMESTECUL DE ROMANTISM, INDUSTRIAL ȘI NOSTALGIE

DESIGNYOURCORNER: AMENAJARE TIP LOFT, APARTAMENT ”DOGARILOR” BUCUREŞTI - AMPLIFICARE SPAȚIU, LUMINĂ, PLACARE LEMN VECHI