Echipa de arhitecți de la Join Deco, Oana și Laura Boghiu, au reușit să facă o familie să uite de atmosfera copleșitoare a unui apartament la bloc și să îi ofere confortul și plăcerea de a locui într-o vilă cu totul modernă. Primind de la proprietari un brief scurt și clar, "o casă călduroasă în stil scandinav", Oana și Laura au gândit, în doar două săptămâni, conceptul de amenajare a vilei pe care o cumpăraseră proprietarii. Au ținut cont și de dorința proprietarilor de a combina piese de mobilier vechi, la care țineau, cu mobilă modernă la comandă. În final, Oana și Laura au coordonat realizarea practică a amenajării care a durat o lună și jumătate. Vă prezentăm mai jos principalele idei care au stat la realizarea amenajării:

 

living modernCĂRĂMIDĂ ALBĂ. Elementul vedetă al amenajării este cărămida albă pe care o găsim în mai multe zone ale casei. Este de fapt cărămidă roșie care a fost vopsită în alb și care în combinație cu materialele calde (parchetul și grinzile îmbărcate în lemn) își pierde din nota de industrial.

balustrada alba

ACCENT DE CULOARE PE GALBEN. În urma discuției cu proprietarii, Oana a ales galbenul ca și culoare de forță, aducând astfel în casă soarele și căldura dorite de proprietari.

living modern

ZONA DE LIVING. Acest spațiu a fost realizat cu mobilă la comandă. Toate piesele de mobilier au făcut din living o zonă foarte bine organizată și practică.

amenajare living

GRI, CULOAREA PERFECTĂ. Griul reprezintă culoarea perfectă pentru o canapea într-un living modern. Este o culoare neutră și ușor de asortat și poate fi oricând schimbată printr-o husă de altă culoare.

zona dining

MASA DE DINING. Proprietarii au avut această masă și au ținut să o refolosească ca piesă de rezistență și în noua amenajare. Fetele de la Join Deco i-au schimbat cadrul de lemn cu unul metalic și au pus-o în valoare într-un mod foarte creativ.

amenajare scandinava

CULOARE ȘI STIL. După modificările făcute la masa de dining, toată zona a căpătat culoare și stil prin scaunele de modele și culori diferite, desperecheate. Vremea modei cu scaune la set a trecut, noua estetică modernă dând frâu liber unor astfel de amenajări.

bucatarie moderna

BUCĂTĂRIE MODERNĂ. Datorită ferestrei mari cu vedere spre curte, bucătăria a fost gândită de proprietari ca unul din locurile intime. Plecând de la acest aspect, întreaga zonă a fost proiectată de echipa de arhitecti, iar mobilierul a fost făcut la comandă. S-a ținut cont ca fiecare piesă să ofere soluții practice și la îndemână.

scara interioara moderna

SCĂRI. Scările inițiale au fost înlocuite de cele din imagine și au fost construite de un meșter specializat pe asemenea proiecte. Ele au fost vopsite cu vopsea epoxidică de pardoseală, aceasta fiind rezistentă la trafic. Vopseaua albă se continuă și pe perete.

decor scandinav

BALUSTRADA. Scările sunt întregite de o balustradă din platbandă vopsită în alb, realizată și ea tot la comandă.

dormitor

DORMITORUL: Spațiul vechi din zona dormitorului era împărțit în două dormitoare și un hol. Oana și Laura le-au unificat  și au obținut un dormitor mult mai spațios cu dressing și baie proprie. Detalii din zona de living au fost aduse și în dormitor. Ne referim la cărămida albă din spatele tăbliei patului. Efectul acestora este accentuat și prin vopsirea unui perete în gri închis.

baie matrimoniala

BAIA, FĂRĂ GRESIE ȘI FAIANȚĂ. Oana și Laura au renunțat la gresie și faianță pentru baie. Au ales să vopsească totul în gri cu vopsea epoxidică de pardoseală. Aceasta dă un aer modern întregii băi și este și rezistentă la umezeală. Baia este complet gri, atmosfera fiind înviorată de o ramă galbenă a oglinzii care aduce și aici căldura din restul casei.