amenajare duplex


Design Your Corner vă prezintă o nouă amenajare care vă oferă idei creative ce pot fi puse usor în practică. Situată în București, locuința este un penthoușe de 120 mp utili, aflat într-o clădire de 3 etaje, construită în 2013. Duplexul este compus dințr-un living spațios , o bucătărie open-space de aproximațiv 50mp, două băi, un dormitor, un dressing mare și un birou. Pe lângă toate acestea, propriețarii beneficiază și de o terasă generoasă și o mansardă de aproximațiv 20 mp, pe care au transformat-o în  spațiu de depozitare, astfel încăt zona de locuit să fie utilizată cât mai eficienț.

Design Your Corner a discutat cu arhitectul Anca Murgescu, cea care a realizat proiectul de amenajare. “Din punct de vedere arhițectural, au avut loc doar mici modificări la acest duplex: deschiderea bucătăriei spre zona de conversație-living din dorința de a avea un spațiu cât mai generos pentru familie și prieteni. Amenajarea apartamentului a fost realizată de mine și de echipa cu care lucrez în momentul de față la firma IMÓLA Interior Design Group, la care sunt Managing Partener și Senior Arhitect,”, a precizat Anca Murgescu. Ideea de la care a pornit în amenajarea apartamentului a fost o casă cât mai aerisită, modernă și primitoare. “Am vrut să eliminăm clasicele spații de depozitare, dulapuri și biblioteci, și să punem accenț pe decorațiuni, piese de mobilier și culori care să creeze o atmosferă cât mai caldă și primițoare. După o zi de muncă, când ajungi acasă, trebuie să găsești un loc în care să uiți de problemele cotidiene , să îți reîncarci bateriile”, a adăugat Anca.

Ancă Murgescu are 29 ani și a absolvit Insitutul de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, Secția Design de Interior în anul 2010. În momentul de față, lucrează în cadrul  propriei sale firme de design interior, IMÓLA Interior Design Group.

“Pentru mine, orice amenajare pleacă de la cunoașterea clientului,  de la dorințele lui și de la ce doreș te acesta să transmită prin locuința sa. Orice casă trebuie să fie mai mult decât un spațiu de locuit. Trebuie să fie locul care îți aduce liniștea, locul care îți scoate în evidență personalitatea și care trans mite exact ceea ce vrei tu să transmită”

Anca Murgescu

bucatarie alba

BUCĂTĂRIA - LEMN, STICLĂ, METAL. Faianța tradițională a fost înlocuită cu sticlă pentru a elimina pe cât posibil elementele reci și pentru a integra bucătăria în zona de living. Culorile mobilierului sunt neutre și fac contrast puternic cu sticla și electrocasnicele. Rezultă în felul acesta o combinație spectaculoasă de lemn, sticlă și metal. Mobilierul este făcut la comandă, iar în bucătărie sunt ascunse frigiderul, mașina de spălat vase și centrala termică. Mânerele corpurilor de bucătărie sunt alese de la Zara Home și Ikea.

ustensile bucatarie

BUCĂTĂRIA ÎNSEAMNĂ ACASĂ. Poate cel mai animat și vesel colț al bucătăriei are atât rol estetic, cât și funcțional, aici fiind “expuse” principalele ustensile nelipsite din orice bucătărie.

bucatarie deschisa

ELEMENT DE LEGĂTURĂ. Masa înaltă, tip bar, realizată în aceeașî nuanță neutră a lemnului, este elementul care marchează trecerea din zona de bucătărie către cea de living.

bucatarie open space

CONTINUITATEA SUPRAFEȚELOR. Atât pentru zona de living, cât și pentru cea de bucătărie, s-a optat pentru folosirea parchetului, pentru a da continuitate suprafețelor. Nuanța deschisă a parchetulut îl face ușor de întreținut și contrasțează în mod plăcut cu peretele din sțiclă folosiț în bucătărie.

bar bucatarie

SPAȚIU DESCHIS. Zona de zi a duplexului, formată din bucătărîa open space și living, este un spațiu unitar, fluid, îar trecerea între cele două încăperi este una firească și cursivă.

canapea textil living

DETALIU CANAPEA - CROMATICĂ NEUTRĂ. Canapeaua din living urmează aceleași nuanțe cromatice neutre, prezente în toată amenajarea.

living modern

SPAȚIU AERISIT ȘI NUANȚE PASTELATE. Livingul surprinde prin maniera minimalistă de abordare, prioritără fiind ideea de relaxare. Piesele de mobilier se rezumă aici la strictul necesar, respectiv zona TV care combină liniile drepte, simple, cu ușoare accente clasice.

zona tv

CONFORT ȘI FUNCȚIONALITATE. Zona de living este concentrată în jurul canapelei, care a fost aleasă pe considerentul comfortului oferit.

decoratiuni casa

ACCENT PE DECORAȚIUNI. Accesoriile și aranjamentele personalizate reprezintă pata de culoare în amenajarea locuinței.

decoratiuni hol

BINE ATI VENIT! La intrarea în apartament, vizitatorii sunt întâmpinați de un buchet de flori igenios,   care înlocuiește clasicul ghiveci cu o pereche de cizme de cauciuc!

idei baie

AMPRENTĂ PERSONALĂ. Băile reflectă cel mai bîne personalitatea propriețarilor, și aici accentul fiind pus pe decorațiuni. Din motive practice, pențru această baie s-a ales varianta walk in shower.

hol alb

CONTRASTE. Zona de depozitare de la etaj este evidențiată de un mic ghiveci, tablouri și rame decorative, care scot astfel din anonimat mobilierul.

Credit fotografii: © Bogdan Popescu (pentru revista Casa si Gradina)

Citește și:

DESIGNYOURCORNER: BARUL GARĂ CARE TE CUCEREȘTE PRIN AMESTECUL DE ROMANTISM, INDUSTRIAL ȘI NOSTALGIE

DESIGNYOURCORNER: PIAȚĂ ÎN AER LIBER SAU MAGAZIN DE PANTOFI, MAGNET CĂTRE VISARE CU MIX ECLECTIC DE OBIECTE