idei amenajare living

Amenajarea realizată de arhitectul Ciprian Manda este atipică față de alte proiecte similare. Ea atrage atenția nu neaparat prin obiectele folosite, ci prin textura acestora, predominant fiind lemnul masiv. Majoritatea pieselor de mobilier atât din living cât și din băi poartă semnătura Silva Artis.

 

Apartamentul, cu o suprafață de 150 mp, face parte din complexul Urban Spaces de pe strada Dogarilor nr. 28-32, proiect câștigător a numeroase premii la secțiunea de Arhitectură. 

Amenajarea degajă o notă contemporană foarte simplă, dată de îmbinarea spectaculoasă între lemn masiv, beton aparent și metal.

”Punctul de plecare a fost dat de deschiderile mari vitrate ale apartamentului cu vedere către oraș și către terase elegante, pe care am încercat să le valorific cât mai mult prin configurarea internă a spațiului, favorizând organizarea de tip open-plan, fără delimitări stricte ale diverselor zone”, a explicat Ciprian Manda.

In general mobilierul este destul de reținut, fiind simplu și cu detalii discrete. ”Singurele piese de mobilier care întrerup această linie sunt cele din lemn masiv, dar și aici spectaculosul este dat de natura intrinsecă a materialului, de forma sa naturală”, a adăugat arhitectul.

Cea mai mare provocare a fost dată de zona scării de acces între cele două nivele ale duplexului, ce a necesitat o proiectare destul de detaliată și un efort considerabil în execuție.

Iluminatul folosit este mai mult de tip indirect, cu puține corpuri aparente. Rolul său este și de a reliefa texturile și materialele prezente în spațiile interioare.

canapea living moderna

“Zona living-ului constituie focus-ul major al amenajării, unde mai multe materiale, de la betonul aparent, la lemn si metal, sunt distribuite cu tușe largi, spațiul în sine fiind punctuat de piese de moblier atent selectionate sau realizate în cadrul atelierului Silva Artis.”

                                                  Arh. Ciprian Manda

scaune bar

AMENAJARE: BUCĂTĂRIE TIP INSULĂ. Scaunele de bar, din piele și tubulatură metalică, complementează insula de bucatărie, păstrând  caracterul minimalist al interiorului. Blatul de bucătărie este dispus pe aceeași insulă și reprezintă în același timp demarcația între zona bucătăriei și living.

bucatarie insula

AMENAJARE: PIESA DE REZISTENȚĂ. Blatul netivit din lemn masiv, piesa de rezistenţă a zonei bucătăriei este realizat din stejar, cu îmbinări cu cheițe din lemn Wenge și poartă semnătura Silva Artis. Acest blat este și o piesă de legătură pentru întreaga amenajare, materialul din care este realizat regăsindu-se și în alte piese de mobilier.

bucatarie open space

AMENAJARE: PLACARE CU LEMN. Placarea zonei de bucatarie cu lemn atât pe pereți cât si tavan dă cursivitate suprafețelor și susține ideea unui spațiu tip open space, integrat si coerent. Corpurile de bucătarie din metal au fost realizate de firma Ador Mobila, din Brasov.

amenajare hol

AMENAJARE: VOPSEA TIP TABLĂ DE SCRIS. La intrare, atenția este atrasă de un mare dressing negru, finisat cu vopsea de tip tablă de scris, ceea ce permite ca în timp să spună o poveste particularizată de cel ce locuiește acolo. Dressing-ul constituie și o piesă de legătura cu living-ul, conducând atenția către acest spațiu.

scara lemn masiv

AMENAJARE: SPECTACOL VIZUAL. Scara interioară, prin închiderea cu sticla translucidă tip Profilit, asigură atât un iluminat difuz, pentru spațiile adiacente, dar și un spectacol vizual, prin variațiile nivelului de lumină pe parcursul zilei.

scara interioara profilit

AMENAJARE: TRANSLUCENȚA CASEI SCĂRII. De asemenea, spațiul casei scării devine spectaculos și prin efectele date de translucența închiderii cu sticlă tip Profilit.

placaj dormitor

AMENAJARE: PLACAJ NATURAL DE MESTEACĂN. Dormitorul principal dispune de un dressing încastrat în perete, cu uși culisante realizate din placaj de mesteacăn. Acest material aduce o notă de natural, ce se combină armonios cu prezența betonului aparent și a sticlei translucide.

pardoseala baie micro topping

AMENAJARE: PARDOSEALĂ REZISTENTĂ MICRO TOPPING. Spațiul interior al băii principale este tratat cu finisaje tip Micro Topping și cu piese de mobilier marca Silva Artis, realizate din lemn masiv.

lavoare baie lemn masiv

AMENAJARE: LEMN MASIV CU CHEIȚE WENGE. Blaturile ce susțin lavoarele poartă semnătura Silva Artis, și sunt realizate din lemn masiv cu îmbinari cheițe wenge.

pardoseala deck baie

AMENAJARE: FOCUS PE LEMNUL DE STEJAR.  În cea de-a doua baie, zona de duş a fost placată cu gratar din lemn de stejar, sustinând înca o dată prezența lemnului masiv ca şi element principal în toată amenajarea. Restul finisajelor abordează tente neutre, reținute.

lovoar baie Silva Artis

AMENAJARE: BLAT SILVA ARTIS. Blatul Silva Artis ce susține lavoarul, este în acelaşi ton cu placarea pardoselii şi iese în evidență datorită scândurilor netivite, îmbinate prin cheițe de lemn wenge.

Credit fotografii: © Aliona Danilescu / Niculaie Stoleriu

Citește și:

DESIGNYOURCORNER: AMENAJARE TIP LOFT, APARTAMENT ”DOGARILOR” BUCUREŞTI - AMPLIFICARE SPAȚIU, LUMINĂ, PLACARE LEMN VECHI

DESIGNYOURCORNER: DUPLEX LUMINOS ÎN NUANȚE CALDE, CU ACCENT PE DECORAȚIUNI ȘI ARANJAMENTE PERSONALIZATE