Amenajări

 • Iluminatul este unul dintre elementele esențiale ale unei amenajari și poate si poate schimba perceptia asupra nuantelor dintr-o incapere, de la culoarea la aspectul covorului. De aceea este important să vă planificați etapa din start și să luați în considerare toate sursele de lumină de care aveți nevoie, indiferent dacă este vorba de lumini de perete deasupra canapelei unde cititi sau de un candelabru care luminează întreaga cameră.

  Iata mai jos cateva din sugestiile noastre:

  Corpuri de iluminat pentru living

  1. Adauga o lustra statement tip candelabru 

  Indiferent dacă optati pentru varianta calasica sau pentru un pandantiv modern, un corp de iluminat remarcabil poate completa un living. Utilizați piesa pentru a lumina zona de ședere și pentru a crea un punct focal. Lustra Carioca din pozele de mai jos are instalat un întrerupător ce permite iluminatul partial sau a tuturor beciurilor in functie de necesitate si atmosfera dorita. Citeste mai multe

 • Cand spui living te gandesti la cea mai importanta zona a unei case. Un spatiu in care petreci cel mai mult timp si in care incerci sa te simti relaxat si confortabil, sa te incarci cu energie pozitiva. Amenajarea livingului devine astfel o provocare pentru oricine.

  Vezi masuta de cafea din stejar care poate face diferenta in orice living

  Editorii de la Freshome au depistat 4 greseli care apar foarte des in multe dintre  amenajarile de living. Le puteti gasi mai jos impreuna cu explicatii si argumente pentru fiecare din ele si, cel mai important cu cateva tipsuri prin care le puteti indrepta. Cateodata, micile trucuri fac diferenta.

  Proportii gresite ale elementelor

  Proportiile intre elementele de mobilier este una din cheile unei amenajari de living reusite. Acest concept al proportiilor unitare reprezinta practic modul cum elementele dintr-o sufragerie se armonizeaza intre ele si metin echilibrul vizual. Citeste mai multe

 •  

  living cu semineu si caramida alba  Arhitectul Omid Ghannadi a realizat o nouă amenajare care poate concura oricând cu orice alt proiect de acest gen din lume. Pentru a putea crea acea atmosferă de cămin pe care o doreau beneficiarii, în paralel cu păstrarea aerului urban al locuinței situată în centrul Bucureștiului, el a optat pentru o combinație îndrăzneață de materiale și texturi. 

  Design Your Corner: Masuta cafea din frasin cu blat neregulat si margine vopsita in negru

  În cazul proiectelor rezidențiale, conceptul este mereu conturat de viitorii beneficiari. În cazul de față este vorba despre o familie tânără: soț, soție și copil. Aceștia și-au dorit un cămin călduros, confortabil, care să fie în același timp adaptat unui mod contemporan de viață. Beneficiarii sunt tineri antreprenori, au o afacere proprie și duc un trai dinamic. Astfel, amenajarea gândită de Omid Ghannadi vine să întâmpine stilul lor de viață. Spre exemplu regăsim în apartament o varietate de materiale care crează o ambianță urbană, păstrând în același timp atmosfera homey dorită de familie.

  Design Your Corner: Masuta de cafea din stejar care poate sa dea o nota speciala livingului

  ”Inițial, la preluarea proiectului, apartamentul era compartimentat cu 4 camere din care 3 erau dormitoare. După discuții purtate cu proprietarii, am stabilit de comun acord că este mai potrivit stilului lor de viață un apartament cu două dormitoare, dintre care un matrimonial spațios și o zonă de zi generoasă. Astfel, am reconfigurat spațiul pentru a obține funcționalitatea dorită, care se traduce printr-un dormitor matrimonial cu dressing și baie proprie, un dormitor pentru copil și o zonă de zi amplă, cu grup sanitar dotat cu duș și o spălătorie/uscătorie în legătură cu bucătăria”, a explicat Omid.

  semineu electric modern

  CĂRĂMIDĂ ALBĂ. Zona de zi se bucură de un mix între cărămida vopsită alb și tencuiala cu praf de piatră ce crează o suprafață rugoasă asemănătoare betonului aparent. Acest perete rugos devine fundal pentru zona de TV/media, în timp ce peretele de cărămidă adăpostește un șemineu pentru ca focul să adune membrii familiei laolaltă în cămin.

  dining modern cu caramida alba

  CORP DE ILUMINAT SUB FORMĂ DE SFEȘNICE. Corpul de iluminat de deasupra mesei de dining reia tematica focului din cămin, într-un mod cotemporan, fiind vorba despre o reinterpretare a unei structuri metalice cu lumânări. Aceste lumânări sunt de fapt surse de iluminat electric.

  perete cu motive traditionale romanesti

  MOTIVE TRADIȚIONALE MOLDOVENEȘTI. Cărămida albă îmbracă și peretele de la dining, realizând astfel o legătură între zona TV/șemineu și zona de luat masa. Pe această latură se află un bufet încastrat, cu uși din sticlă vopsite cu motive tradiționale din zona Moldovei. Unul dintre beneficiari este din Moldova iar acest lucru își pune amprenta subtil asupra amenajării, amintind oarecum de casa copilăriei, transpusă într-un stil contemporan. De asemenea în locuință există și carpete din zona respectivă a Moldovei.

  bucatarie in forma de bar

  BUCĂTĂRIE DESCHISĂ TIP INSULĂ. Opțiunea pentru bucătăria deschisă vine în sprijinul familiei moderne ce își petrece prețiosul timp liber laolaltă, în același loc. De fapt toată zona de zi este o înșiruire, o unire de spații ce deservesc livingul, diningul și bucătăria. Astfel după o zi de lucru ce desparte membrii familiei, aceștia se pot regăsi acasă, în zona de zi, fiind loc pentru toți.

  blat bucatarie lemn masiv

  NUANȚE FRESH DE VERDE MINT. Scaunele din zona de luat masa sunt din lemn cu picioare metalice verde mint. Această culoare se regăsește și la fronturile bucătăriei pentru aduce o notă fresh ambianței. Blatul insulei de la bucătărie este din lemn brut, nefinisat, fiind elementul natural din această zonă. Lemnul împreună cu granitul de pe blatul de lucru dau o notă de eleganță spațiului. Scaunele de bar și corpurile de iluminat de deasupra insulei aduc o tentă vintage. Această linie vintage se regăsește și în zona de living prin intermediul fotoliului din piele și a lămpii metalice cu picior.

   

  lavoare moderne baie

  AMPLIFICAREA VIZUALĂ A SPAȚIULUI. Baia de serviciu este amenajată în același stil urban ca și restul casei. Pentru a amplifica spațiul, s-a folosit un tapet cu dungi verticale. Acest tapet în combinație cu oglinda extra size din spatele lavoarului crează un efect vizual de amplificare a suprafeței băii. Pardoseala din această baie amintește de dalele din granit utilizate ca pavaj urban.

  dormitor cu cada in interior

  DORMITOR CU CADĂ. Spiritul nonconformist al familiei se regăsește și în zona de dormitor matrimonial. Cada a migrat din structura rigidă a sălii de baie, în dormitor. Astfel experiența relaxării printr-o baie caldă după o zi de muncă este îmbogățită de atuuri altfel greu de obținut, cum ar fi lumina naturală și spațiul amplu.

  cada moderna in dormitor

  ZONA DE CADĂ a migrat din sala de baie în dormitor în căutare de spațiu și pentru o atmosferă specială. Astfel s-a creat un soclu din piatră pentru amplasarea căzii. Fundalul pe care se așează cada de baie este din aceași tencuială rugoasă din zona de living. Aceasta contrastează cu finețea compozitului alb al căzii. Oglinzile vintage din ancadramente și candelabrul, vin în completarea unei atmosfere speciale, de calm, atât de căutată în timpul unei băi, care astfel se transformă într-un adevărat ritual.

  pat dormitor material textil

  PERETELE DIN CĂRĂMIDĂ ALBĂ din dormitor completează atmosfera urbană din zona de zi a apartamentului.

  baie matrimoniala albastra

  BAIE DE INSPIRAȚIE MAURĂ. Baia se bazează pe o combinație în care oglinda din spatele lavoarului și pardoseala din granit creează atmosfera unei săli de baie maure. Zona vasului de toaletă este separată de restul băii din motive atât estetice cât și de igienă.

  dus placat cu ceramica albastra

  ZONA DE DUȘ este placată și ea cu o faianță ceramică de inspirație mediteraneană, pe nuanțe de albastru.

  placi de ceramica albastra

  FLORILE DE CÂMP înveselesc și aduc un aer relaxant în baia din zona dormitorului matrimonial. • Echipa de arhitecți de la Join Deco, Oana și Laura Boghiu, au reușit să facă o familie să uite de atmosfera copleșitoare a unui apartament la bloc și să îi ofere confortul și plăcerea de a locui într-o vilă cu totul modernă. Primind de la proprietari un brief scurt și clar, "o casă călduroasă în stil scandinav", Oana și Laura au gândit, în doar două săptămâni, conceptul de amenajare a vilei pe care o cumpăraseră proprietarii. Au ținut cont și de dorința proprietarilor de a combina piese de mobilier vechi, la care țineau, cu mobilă modernă la comandă. În final, Oana și Laura au coordonat realizarea practică a amenajării care a durat o lună și jumătate. Vă prezentăm mai jos principalele idei care au stat la realizarea amenajării:

   

  living modern  CĂRĂMIDĂ ALBĂ. Elementul vedetă al amenajării este cărămida albă pe care o găsim în mai multe zone ale casei. Este de fapt cărămidă roșie care a fost vopsită în alb și care în combinație cu materialele calde (parchetul și grinzile îmbărcate în lemn) își pierde din nota de industrial. Citeste mai multe

 • barul shoteria  Arhitectul Alina Turdean a adus în București un concept cu totul aparte, în care fiecare dintre noi este invitat la o evadare spectaculoasă din rutină și din șabloanele care ne înconjoară în ziua de azi: barul - gară. Fiind rezultatul unei frumoase și deschise colaborări cu Alex Stoichițoiu, Bogdan Jantea, Radu Tănase și Vlad Hancu, conceptul de pre-drinking propus de ei, momentan unic la noi în țară, se potrivește mănușă cu dimensiunile reduse ale spațiului unei foste croitorii, care acum a devenit Stație de Prima Alcoolizare.

   

  Când intri, chiar ai sentimentul că ești într-o gară, iar atmosfera te poartă într-o lume cu totul aparte. Barul - gară din Centrul Vechi este altceva, este biletul către un univers unic pe care mulți dintre noi îl pierdusem. Totul a fost gândit din punct de vedere vizual, integral conform conceptului de Gară – spațiu de tranzit, dar și de așteptare.  Citeste mai multe

 • amenajare duplex


  Design Your Corner vă prezintă o nouă amenajare care vă oferă idei creative ce pot fi puse usor în practică. Situată în București, locuința este un penthoușe de 120 mp utili, aflat într-o clădire de 3 etaje, construită în 2013. Duplexul este compus dințr-un living spațios , o bucătărie open-space de aproximațiv 50mp, două băi, un dormitor, un dressing mare și un birou. Pe lângă toate acestea, propriețarii beneficiază și de o terasă generoasă și o mansardă de aproximațiv 20 mp, pe care au transformat-o în  spațiu de depozitare, astfel încăt zona de locuit să fie utilizată cât mai eficienț. Citeste mai multe

 • magazin hotstepper

   Piață în aer liber sau magazin de pantofi? Asemănarea dintre fructe, legume și pantofi pare, la prima vedere, imposibilă. Pentru creativitatea lui Omid Ghannadi nu a fost. Plin de energie și de originalitate, Omid a reușit să realizeze una dintre cele mai de efect amenajări a unui spațiu comercial din ultimul timp.

   

  “Am încercat să creez un spațiu în care produsul să își facă prezența din plin. Expunerea în număr mare de produse este unul din punctele importante ale proiectului ca şi element de design. Am plecat de la ideea de tarabe din piețele de fructe, elementul distinctiv în cadrul amenajării de fața fiind inspirat din expunerea excesivă a fructelor în cutii. Ideea era să expunem o varietate mare de produse pe acelaşi perete, simultan cu a le prezenta şi individual, aşa s-a născut ideea de cutii”, explică Omid. Citeste mai multe

 • idei amenajare living

  Amenajarea realizată de arhitectul Ciprian Manda este atipică față de alte proiecte similare. Ea atrage atenția nu neaparat prin obiectele folosite, ci prin textura acestora, predominant fiind lemnul masiv. Majoritatea pieselor de mobilier atât din living cât și din băi poartă semnătura Silva Artis.

   

  Apartamentul, cu o suprafață de 150 mp, face parte din complexul Urban Spaces de pe strada Dogarilor nr. 28-32, proiect câștigător a numeroase premii la secțiunea de Arhitectură.  Citeste mai multe

 • strada dogarilor

  Arhitectul Ciprian Manda, creatorul produselor Silva Artis, a reușit și o amenjare spectaculoasă a unui apartament situat în apropierea Pieței Romane.

   

  Amenajarea apartamentului este plină de creativitate, iar rezultatul final a fost unul deosebit, care a mulțumit pe deplin clienții. Ca proiectare, a început în aprilie 2013 şi, practic, execuţia a mers în paralel cu lucrul la planuri, după cum ne-a declarat Ciprian Manda. Citeste mai multe

9 Articol(e)