RO

Just another Design Your Corner Sites site

 • Iluminatul este unul dintre elementele esențiale ale unei amenajari și poate si poate schimba perceptia asupra nuantelor dintr-o incapere, de la culoarea la aspectul covorului. De aceea este important să vă planificați etapa din start și să luați în considerare toate sursele de lumină de care aveți nevoie, indiferent dacă este vorba de lumini de perete deasupra canapelei unde cititi sau de un candelabru care luminează întreaga cameră.

  Iata mai jos cateva din sugestiile noastre:

  Corpuri de iluminat pentru living

  1. Adauga o lustra statement tip candelabru 

  Indiferent dacă optati pentru varianta calasica sau pentru un pandantiv modern, un corp de iluminat remarcabil poate completa un living. Utilizați piesa pentru a lumina zona de ședere și pentru a crea un punct focal. Lustra Carioca din pozele de mai jos are instalat un întrerupător ce permite iluminatul partial sau a tuturor beciurilor in functie de necesitate si atmosfera dorita. Citeste mai multe

 • Cand spui living te gandesti la cea mai importanta zona a unei case. Un spatiu in care petreci cel mai mult timp si in care incerci sa te simti relaxat si confortabil, sa te incarci cu energie pozitiva. Amenajarea livingului devine astfel o provocare pentru oricine.

  Vezi masuta de cafea din stejar care poate face diferenta in orice living

  Editorii de la Freshome au depistat 4 greseli care apar foarte des in multe dintre  amenajarile de living. Le puteti gasi mai jos impreuna cu explicatii si argumente pentru fiecare din ele si, cel mai important cu cateva tipsuri prin care le puteti indrepta. Cateodata, micile trucuri fac diferenta.

  Proportii gresite ale elementelor

  Proportiile intre elementele de mobilier este una din cheile unei amenajari de living reusite. Acest concept al proportiilor unitare reprezinta practic modul cum elementele dintr-o sufragerie se armonizeaza intre ele si metin echilibrul vizual. Citeste mai multe

 • masute scandinave living room  Suprafața desfășurată relativ redusă a constituit una dintre principalele provocări ale arhitecților de la Outbox Studio pentru amenajarea de față. Este vorba de 150 mp împărțiți între partner, etaj și mansardă într-o locuință din Pipera, care ar trebui să acomodeze în mod eficient multiple spații pentru diversele preocupări ale membrilor familiei. Din fericire, clienții au știut destul de bine ce își doresc astfel încât conceptul s-a conturat destul de ușor, respectând nevoile actuale ale familiei.  Citeste mai multe

 • living modern
  Design Your Corner vă propune o nouă amenjare spectaculoasă din care puteți să vă inspirați. Este vorba de un apartament de 90 de mp, cu un spațiu generos, bine compartimentat.  Arhitectul Petru Darida și echipa sa de la Outbox Studio au ales pentru zona de zi un concept open space care cuprinde bucătăria, zona de living, dezvoltată în jurul canapelei și zona de dining. Separat sunt cele două dormitoare, fiecare cu baie proprie.  Citeste mai multe

 • castelul de lut  Porumbacu de Sus, 30 de kilometri de Sibiu. Acestea sunt coordonatele Castelului de Lut Valea Zânelor, un loc care atrage deja zilnic sute de turiști dornici să evadeze din betonul și aerul sufocant al orașelor într-un loc în care atmosfera din Albă ca Zăpada își dă mâna cu cea din Harry Potter.

  Citeste mai multe

 • romanian_design_week  Ajuns la cea de-a patra ediție, Romanian Design Week, un proiect marca The Institute s-a desfășurat anul acesta pe parcursul a 17 zile, mâine fiind ultima zi când puteți vizita Expoziția centrală din Piața Amzei.

  Citeste mai multe

 •  

  living cu semineu si caramida alba  Arhitectul Omid Ghannadi a realizat o nouă amenajare care poate concura oricând cu orice alt proiect de acest gen din lume. Pentru a putea crea acea atmosferă de cămin pe care o doreau beneficiarii, în paralel cu păstrarea aerului urban al locuinței situată în centrul Bucureștiului, el a optat pentru o combinație îndrăzneață de materiale și texturi. 

  Design Your Corner: Masuta cafea din frasin cu blat neregulat si margine vopsita in negru

  În cazul proiectelor rezidențiale, conceptul este mereu conturat de viitorii beneficiari. În cazul de față este vorba despre o familie tânără: soț, soție și copil. Aceștia și-au dorit un cămin călduros, confortabil, care să fie în același timp adaptat unui mod contemporan de viață. Beneficiarii sunt tineri antreprenori, au o afacere proprie și duc un trai dinamic. Astfel, amenajarea gândită de Omid Ghannadi vine să întâmpine stilul lor de viață. Spre exemplu regăsim în apartament o varietate de materiale care crează o ambianță urbană, păstrând în același timp atmosfera homey dorită de familie.

  Design Your Corner: Masuta de cafea din stejar care poate sa dea o nota speciala livingului

  ”Inițial, la preluarea proiectului, apartamentul era compartimentat cu 4 camere din care 3 erau dormitoare. După discuții purtate cu proprietarii, am stabilit de comun acord că este mai potrivit stilului lor de viață un apartament cu două dormitoare, dintre care un matrimonial spațios și o zonă de zi generoasă. Astfel, am reconfigurat spațiul pentru a obține funcționalitatea dorită, care se traduce printr-un dormitor matrimonial cu dressing și baie proprie, un dormitor pentru copil și o zonă de zi amplă, cu grup sanitar dotat cu duș și o spălătorie/uscătorie în legătură cu bucătăria”, a explicat Omid.

  semineu electric modern

  CĂRĂMIDĂ ALBĂ. Zona de zi se bucură de un mix între cărămida vopsită alb și tencuiala cu praf de piatră ce crează o suprafață rugoasă asemănătoare betonului aparent. Acest perete rugos devine fundal pentru zona de TV/media, în timp ce peretele de cărămidă adăpostește un șemineu pentru ca focul să adune membrii familiei laolaltă în cămin.

  dining modern cu caramida alba

  CORP DE ILUMINAT SUB FORMĂ DE SFEȘNICE. Corpul de iluminat de deasupra mesei de dining reia tematica focului din cămin, într-un mod cotemporan, fiind vorba despre o reinterpretare a unei structuri metalice cu lumânări. Aceste lumânări sunt de fapt surse de iluminat electric.

  perete cu motive traditionale romanesti

  MOTIVE TRADIȚIONALE MOLDOVENEȘTI. Cărămida albă îmbracă și peretele de la dining, realizând astfel o legătură între zona TV/șemineu și zona de luat masa. Pe această latură se află un bufet încastrat, cu uși din sticlă vopsite cu motive tradiționale din zona Moldovei. Unul dintre beneficiari este din Moldova iar acest lucru își pune amprenta subtil asupra amenajării, amintind oarecum de casa copilăriei, transpusă într-un stil contemporan. De asemenea în locuință există și carpete din zona respectivă a Moldovei.

  bucatarie in forma de bar

  BUCĂTĂRIE DESCHISĂ TIP INSULĂ. Opțiunea pentru bucătăria deschisă vine în sprijinul familiei moderne ce își petrece prețiosul timp liber laolaltă, în același loc. De fapt toată zona de zi este o înșiruire, o unire de spații ce deservesc livingul, diningul și bucătăria. Astfel după o zi de lucru ce desparte membrii familiei, aceștia se pot regăsi acasă, în zona de zi, fiind loc pentru toți.

  blat bucatarie lemn masiv

  NUANȚE FRESH DE VERDE MINT. Scaunele din zona de luat masa sunt din lemn cu picioare metalice verde mint. Această culoare se regăsește și la fronturile bucătăriei pentru aduce o notă fresh ambianței. Blatul insulei de la bucătărie este din lemn brut, nefinisat, fiind elementul natural din această zonă. Lemnul împreună cu granitul de pe blatul de lucru dau o notă de eleganță spațiului. Scaunele de bar și corpurile de iluminat de deasupra insulei aduc o tentă vintage. Această linie vintage se regăsește și în zona de living prin intermediul fotoliului din piele și a lămpii metalice cu picior.

   

  lavoare moderne baie

  AMPLIFICAREA VIZUALĂ A SPAȚIULUI. Baia de serviciu este amenajată în același stil urban ca și restul casei. Pentru a amplifica spațiul, s-a folosit un tapet cu dungi verticale. Acest tapet în combinație cu oglinda extra size din spatele lavoarului crează un efect vizual de amplificare a suprafeței băii. Pardoseala din această baie amintește de dalele din granit utilizate ca pavaj urban.

  dormitor cu cada in interior

  DORMITOR CU CADĂ. Spiritul nonconformist al familiei se regăsește și în zona de dormitor matrimonial. Cada a migrat din structura rigidă a sălii de baie, în dormitor. Astfel experiența relaxării printr-o baie caldă după o zi de muncă este îmbogățită de atuuri altfel greu de obținut, cum ar fi lumina naturală și spațiul amplu.

  cada moderna in dormitor

  ZONA DE CADĂ a migrat din sala de baie în dormitor în căutare de spațiu și pentru o atmosferă specială. Astfel s-a creat un soclu din piatră pentru amplasarea căzii. Fundalul pe care se așează cada de baie este din aceași tencuială rugoasă din zona de living. Aceasta contrastează cu finețea compozitului alb al căzii. Oglinzile vintage din ancadramente și candelabrul, vin în completarea unei atmosfere speciale, de calm, atât de căutată în timpul unei băi, care astfel se transformă într-un adevărat ritual.

  pat dormitor material textil

  PERETELE DIN CĂRĂMIDĂ ALBĂ din dormitor completează atmosfera urbană din zona de zi a apartamentului.

  baie matrimoniala albastra

  BAIE DE INSPIRAȚIE MAURĂ. Baia se bazează pe o combinație în care oglinda din spatele lavoarului și pardoseala din granit creează atmosfera unei săli de baie maure. Zona vasului de toaletă este separată de restul băii din motive atât estetice cât și de igienă.

  dus placat cu ceramica albastra

  ZONA DE DUȘ este placată și ea cu o faianță ceramică de inspirație mediteraneană, pe nuanțe de albastru.

  placi de ceramica albastra

  FLORILE DE CÂMP înveselesc și aduc un aer relaxant în baia din zona dormitorului matrimonial. • norman foster

  Credit fotografii: poză Gherkin @ Dan Breckwoldt via Shutterstock; poză Norman Foster via Dezeen  Foster. Sir Norman Foster. S-a născut în 1935 și a studiat arhitectura la Universitatea din Manchester, iar apoi cu o bursă și-a continuat studiile la Universitatea Yale. Este arhitectul care a revoluționat designul clădirilor înalte, din sticlă și oțel și care a uimit o lume întreagă prin abordarea high-tech pe care a avut-o în toate proiectele sale de arhitectură. Munca lui a cunoscut recunoașterea deplină în 1990 cînd regina Elisabeta  i-a acordat titlul de Sir. Citeste mai multe

 • Echipa de arhitecți de la Join Deco, Oana și Laura Boghiu, au reușit să facă o familie să uite de atmosfera copleșitoare a unui apartament la bloc și să îi ofere confortul și plăcerea de a locui într-o vilă cu totul modernă. Primind de la proprietari un brief scurt și clar, "o casă călduroasă în stil scandinav", Oana și Laura au gândit, în doar două săptămâni, conceptul de amenajare a vilei pe care o cumpăraseră proprietarii. Au ținut cont și de dorința proprietarilor de a combina piese de mobilier vechi, la care țineau, cu mobilă modernă la comandă. În final, Oana și Laura au coordonat realizarea practică a amenajării care a durat o lună și jumătate. Vă prezentăm mai jos principalele idei care au stat la realizarea amenajării:

   

  living modern  CĂRĂMIDĂ ALBĂ. Elementul vedetă al amenajării este cărămida albă pe care o găsim în mai multe zone ale casei. Este de fapt cărămidă roșie care a fost vopsită în alb și care în combinație cu materialele calde (parchetul și grinzile îmbărcate în lemn) își pierde din nota de industrial. Citeste mai multe

 • vis scris Momentul când un părinte îi spune propriului copil ”noapte bună” este neprețuit. Este poate momentul în care dragostea dintre un părinte și copil atinge un punct maxim.  Design Your Corner oferă tuturor părinților un altfel de ”noapte bună” care poate să îi facă pe micuți și mai fericiți.

  ”Vis scris” este un obiect de design interior care dă căldură și lumină oricărui dormitor de copil. Este un corp de iluminat, dar în același timp și... tablă de scris. În orice seară tatăl și mama pot lăsa un mesaj scris pentru copil. În orice seară, copiii pot lăsa un mesaj scris pentru părinții lor.

  Acest obiect, greu de încadrat, este în primul rând un fragment de poveste ce își proiectează umbra pe perete, o lampă de veghe în timpul somnului, dar și o tablă de scris. Imaginația copiilor nu are nevoie decât de mici impulsuri pentru a călători în cele mai încântătoare lumi. "Vis Scris" le oferă tocmai acest pretext de visare.

  Vis Scris. Visul unei nopți de iarnă pentru orice copil!

  Obiectul poate fi gasit pe www.designyourcorner.com la categoria ”Corpuri de iluminat”.


Articolele de la 1 la 10 din 23 in total

 1. 1
 2. 2
 3. 3